AINUTLAATUISET LUONNONKUITUKOMPOSIITIT

Kareline materiaalit ovat tulevaisuuden valinta. Luonnonkuiduilla lujitetut materiaalit on kehitetty ruiskuvaluun normaaleilla ruiskuvalukoneilla ja –muoteilla.

Kareline materiaalien vahvuuksiin kuuluu mm.:

- ainutlaatuinen ulkoasu ja kosketustuntuma
- erinomaiset tekniset ominaisuudet, jotka antavat mm. muotoilulle uusia mahdollisuuksia
- ympäristöystävällisyys ja kierrätettävyys

KARELINE® PPMS EC + COW
FIBRE REINFORCED PP
Polypropeeni -pohjaisia Kareline® PPMS komposiitteja käytetään tyypillisesti sisä- ja ulkokalusteissa, sisustuskomponenteissa, teknisissä osissa, työkalujen kädensijoissa, kotitaloustavaroissa, koteloissa sekä saunatuotteissa. PPMS EC:llä saavutetaan ruiskuvalutuotteeseen poikkeuksellisen elävä ulkoasu, kun taas PPMS antaa enemmän perinteistä muovituotetta muistuttavan ulkoasun. Kareline® PPMS W on luunvalkea, helposti värjättävä komposiittimateriaali.
KARELINE® ABMS
FIBRE REINFORCED ABS
Kareline® ABMS on oikea materiaalivalinta silloin kun kappaleelta vaaditaan joustavuutta, iskunkestävyyttä ja hyvää pinnanlaatua. Se soveltuu käytettäväksi esimerkiksi laitekoteloissa, auton osissa, työkalujen kahvoissa, urheiluvälineissä ja huonekaluissa. Tarvittaessa ABMS komposiittituotteelle saadaan hyvin elävä väritys ja pintastruktuuri.
KARELINE® PSMS
FIBRE REINFORCED PS
Kareline® PSMS komposiiteissa matriisimuovina toimii polystyreeni. Kareline® PSMS soveltuu käyttökohteisiin, joissa materiaalilta ei vaadita äärimmäisiä mekaanisia ominaisuuksia, mutta joissa hyvä pinnanlaatu sekä pinnan kaunis ja elävä ulkoasu ja struktuuri ovat tärkeitä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi erilaiset kello- ja korurasiat, kosmetiikan pakkaukset tai erilaiset koriste-esineet.
KARELINE® POMS
FIBRE REINFORCED POM
Polyoksimetyleeni (POM) -matriisiin pohjautuvia Kareline® POMS komposiitteja käytetään tyypillisesti esimerkiksi teknisissä sovelluksissa, kuten kohteissa, joissa materiaalilta vaaditaan lujuutta, iskusitkeyttä, joustavuutta ja mahdollisesti pienikitkaista pintaa. Sovelluskohteita ovat erilaiset koneiden ja laitteiden osat, hammaspyörät, liukulaakerit ja -kiskot sekä rullat. Materiaalin kutistuminen on hillitympää kuin puhtaan POM:n.
KARELINE® PLMS
FIBRE REINFORCED PLA
Kareline® PLMS pohjautuu täydellisesti biohajoavaan PLA-matriisiin. Kuitulujitus parantaa PLA:n käyttö- ja ruiskuvaluominaisuuksia merkittävästi. Esimerkiksi tuotteiden käyttölämpötila-alue laajenee ja toisaalta ruiskuvalun jaksoaika putoaa merkittävästi. Lisäksi PLMS:n biohajoavuus oikeissa olosuhteissa nopeutuu verrattuna puhtaan PLA:n biohajoavuuteen.